logo
home Natural Horsemanship kalender fotos en filmpjes websites

 

Wie zijn wij?

Wij zijn een groep paardenliefhebbers die Natural Horsemanship beoefenen en we hebben een officiële vereniging opgericht onder de LRV-VVR (www.lrv.be -> recreatief). We willen alle paardeneigenaren laten zien wat wij juist doen.

We zijn een Belgisch-Nederlandse vereniging! Zowel Belgen als Nederlanders kunnen lid worden en genieten van alle voordelen van de vereniging .

Wat doen wij?

Het belangrijkste voor ons is plezier beleven met je paard! En dit kan met Natural Horsemanship.

Er zijn diverse methodes van Natural Horsemanship vb TTEAM en TTOUCH van Linda Tellington Jones, Pat Parelli, Klaus Hempfling , clickermethode, Mounty Roberts, ... De meeste van onze leden combineren enkele methodes naargelang hun eigen persoonlijkheid of die van hun paard.

De relatie met je paard komt op de eerste plaats. Mens en paard leren van elkaar, werken samen en komen zo tot betere prestaties. NH kan uitgeoefend worden van hobbyniveau tot rij-kunst met een grote K.

Volgens het Natural Horsmanships principe is de relatie met je paard dynamisch, ze vraagt voortdurend onderhoud. Je raakt dus nooit uitgeleerd.

Hoe doen wij dit?

Door verschillende aktiviteiten te organiseren voor onze leden:

Playdays:

Bij een playday komen we allemaal met onze paarden samen en spelen we de hele dag met onze paarden in een weide of piste met allerlei opdrachten en hindernissen. Iedereen kan mekaar helpen en dit is een prima manier om inspiratie op te doen en heel veel plezier te maken met je paard.

We kunnen deze playdays ook bij onze leden thuis of in de buurt organiseren, als je bijvoorbeeld de plaats ervoor hebt of als je geen vervoer hebt voor je paard.

Deze playdays zijn voor onze leden meestal gratis. Als we een piste moeten huren dan betalen de leden de gedeelde kostprijs. Niet-leden betalen altijd 10,00€ + de gedeelde kostprijs.

 

Savvie-Wandelingen:

Een savvie-wandeling is een wandeling waaraan zowel ruiters te paard kunnen meedoen, als begeleiders te voet met hun paard ( dit kunnen jonge niet zadelmakke paarden zijn). Ook kinderen en ponies zijn welkom. Tijdens deze wandelingen is het mogelijk dat er onderweg opdrachten moeten worden uitgevoerd. Gewoon FUN!

Dit zijn zeer rustige wandelingen waar rekening gehouden wordt met de kinderen en de begeleiders te voet met hun paarden.

Deze wandelingen zijn gratis voor de leden. Als we een gids inhuren, betalen de leden de gedeelde kostprijs.Niet-leden betalen altijd 3,00€ + de gedeelde kostprijs.

 

Theorie- en thema avonden of namiddagen:

We gaan op regelmatige basis theorie- en thema avonden of namiddagen organiseren. Onderwerpen die bijvoorbeeld kunnen aangesneden worden zijn: veiligheid, zadels, besprekeing van een bepaald NH-boek, ervaringen, persoonlijkheden van het paard, strategieën, ...

Deze momenten kunnen doorgaan bij De Savvie-Ruiters of bij één van onze leden thuis.

Het is mogelijk dat er gastsprekers uitgenodigd worden.

Deze aktiviteiten zijn gratis voor de leden. Als we een gastspreker inhuren, betalen de leden de gedeelde kostprijs. Niet-leden betalen altijd 5,00€ + de gedeelde kostprijs.

 

Demonstraties:

Onze demoploeg kan bij u een demonstratie komen geven. Wij laten u zien wat Natural Horsemanship, Parelli, is en leggen de nadruk op het gebruik van de Parelli methode in de dagelijkse praktijk, tijdens wandelingen en op dressuur- en andere wedstrijden.

Op aanvraag kunnen wij er ook voor zorgen dat een officiële Parelli Instructeur de demonstratie leidt.

Bij onze leden doen we deze demonstraties gratis. Op een andere locatie spreken we een gepaste prijs af , afhankelijk van de situatie.

 

 

 

Lessen:

We zullen regelmatig lessen organiseren met officiële instructeurs.

Parelli lessen, Centered Riding lessen, ...

Hiervoor zullen we een gunstige prijs voor onze leden afspreken met de instructeurs.

Clinics:

Minimum 1x per jaar gaan we een 2 of 3 daagse NH-clinic organiseren.

Ook hier zullen wij onderhandelen met de instructeurs zodat onze leden voor een mooi bedrag een leerrijke clinic kunnen volgen.

 

Uitleendienst NH-informatie:

Voor onze leden gaan we een uitleendienst opzetten van NH-informatie zoals DVD's, boeken, CD's, ...

Dit is wel uitsluitend voor leden van De Savvie-Ruiters!

 

Gewoon regelmatig samenkomen en mekaar verder helpen!

 

Wie organiseert dit allemaal?

 

Het bestuur van De-Savvie-Ruiters:

 

Inge Janssens, Voorzitter/Secretaris

Arnaud Verhagen, Vice-Voorzitter/Penningmester

Chantal Hoefman-Dorlandt, Bestuurslid

Willeke Nijs, Bestuurslid

Daminne Vervoort, Bestuurslid

met hulp van meerdere aktieve Savvie-Ruiters leden.

Klik hier en stuur ons een email / 0477425335 / de-sav-ruiters@live.be